Translate

dinsdag 12 november 2013

Binnen spelen met je peuter

Het is weer wat viezer weer aan het worden. Het regent weer de hele dag door, het is donker buiten en de wind maakt het haast onaangenaam koud! Wat nu te doen met al die ondernemende peuters die maar al te graag iets anders willen doen dan de hele dag boekjes lezen op de bank?

Hier onder volgen wat tips... En bij meer vraag, volgt er misschien wel een volgende blog!

1)
Maak thuis een heuse echte ballen-bak. Bij elke degelijke speelgoed zaak kun je tegenwoordig gewoon ballen-bak ballen kopen. Vaak per 100 stuks. Zoek of koop een tentje, of kijk of je een grote doos kunt vinden. Ballen erin, kind erin en het komende uur heb je er geen kind meer aan.

2)
Welk kind vind ballonnen nou niet leuk?!?! Blaas ongeveer 5 ballonnen (per kind) op in vrolijke kleurtjes. En kijk eerst maar eens wat je kind er zelf mee doet. Als ze uitgespeeld zijn, kun je altijd nog samen proberen om de ballonnen hoog te houden (met of zonder tennis / badminton racket).

3)
Speelgoed sorteren.. Denk je dat kinderen opruimen niet leuk vinden? Ga maar eens samen bijvoorbeeld de auto's sorteren. Eerst alle auto's op kleur leggen (de rode bij de rode, de blauwe bij de blauwe) en vervolgens de auto's per kleur op grootte leggen (van klein naar groot). 

4)
Steppin' Stones. Leg wat kussens op de grond met precies genoeg ruimte ertussen dat jouw kind van kussen naar kussen kan springen/stappen. Vertel je kind van te voren een spannend (niet TE spannend) verhaal. Over dat de grond vanaf nu hele hete lava is, of een rivier met gevaarlijke krokodillen. En alleen als je op de stenen (kussens) loopt en springt ben je veilig!

5)
Bowlen zonder bowling baan kan prima thuis! En het scheelt je ook nog eens de ongeveer 25 euro aan huur voor een echte bowling baan. Zorg ervoor dat je genoeg lege flessen hebt (ongeveer 10) en ga ze eerst met je kind een mooi kleurtje geven, of beplak ze met leuke stickers. Zet de dan aan het einde van de kamer neer en ga aan de andere kant staan en probeer met de bal de flessen om te rollen. Wie het meeste omrolt is natuurlijk de winnaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten