Translate

vrijdag 4 oktober 2013

Stroopwafel-taart

Al rondsnuffelend op het internet kwam ik een echte stroopwafel taart tegen. Heel leuk om te maken met de kids en ook leuk als verrassing voor buitenlandse gasten!


Stroopwafel taartBeschrijving
Nodig:
Voor de bodem
- 4 á 5 stroopwafels
- 4 eetlepels karamelsaus (te koop bij de supermarkt)
- 250 ml opgeklopte slagroom
- 150 gram monchou
- 1 á 2 zakjes vanillesuiker
Topping
- 3 á 4 stroopwafels

1) Verkruimel hiervoor 4 tot 5 stroopwafels. Je kan dit doen met een keukenmachine of je kan de stroopwafels met je handen verkruimelen.

2)  Als de stroopwafels verkruimelt zijn doe je deze in een bakje en voeg je de karamelsaus toe. 

3) Roer dit door elkaar en doe het in de springvorm. Het is handig de bodem met bakpapier in te pakken zodat het koekmengsel niet blijft plakken. 

4) Druk de koekkruimels aan met een vork. 

5) Nu kun je beginnen met het mengen van de slagroom en de monchou. Je kan ook verse slagroom gebruiken in plaats van opgeklopte slagroom. 

6) Hierna klop je de slagroom op met 2 zakjes klopfix. Als je de monchou met de slagroom hebt gemengd voeg je ook de vanillesuiker toe. 

7) Schep het monchou-slagroom mengsel over de stroopwafelbodem en strijk het geheel mooi glad. 

8) Verkruimel daarna nog 3 tot 4 stroopwafels voor de topping. Als je deze hebt verkruimelt, strooi je deze over de taart. Eventueel kan je er nog wat karamelsaus overheen strooien.

9_De taart kan nu voor minimaal 2 uur de koelkast in (als je de taart écht stevig wilt hebben raad ik aan om hem minimaal 3 uur in de koelkast te zetten. 

Bon appétit! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten