Translate

vrijdag 27 september 2013

Kinderen verkouden?

Helaas is het warme weer aan een einde aan het komen. Het koude weer komt eraan. Tijd voor kaarsjes, warme dekens, geiten wollen sokken en warme chocolademelk. Maar vaak ook weer tijd voor verkouden kinderen. Loopneusjes, zere keeltjes en hoestbuien. 
(groot)Moeders tip voor het zuiveren van de lucht:Snij een ui door de helft en leg deze naast het bed van je kind (mocht je kind al uit bed kunnen komen, leg het dan ergens waar ze natuurlijk niet bij kunnen). De ui zal alle bacteriën in zich opnemen en de lucht zuiveren. De ui zorgt er ook voor dat de neusslijmvliezen kleiner worden. Na een dag de ui vervangen of als het niet meer nodig is gewoon weggooien. De kamer zal even stinken, maar het resultaat is er dan wel naar (let op: het lost de verkoudheid niet op, maar het zorgt ervoor dat je niet 's nachts wakker ligt van de holtes die verstop en vol zitten)!(groot)Moeders tip voor droge lucht in huis:


Vaak wordt de lucht droger wanneer we de verwarming weer lekker aan doen. Maar hierdoor wordt de lucht vaak ook stukken droger. Je zou een luchtbevochtiger kunnen kopen, maar dit kost je vaak al snel zo'n €100,00. Wat makkelijker is is wat natte handdoeken op de verwarming hangen. De warmte zal de handdoeken drogen en het vocht zal in de lucht worden opgenomen. Geen droge kuchjes meer dus!
(groot)Moeders tip voor verstopte neuzen & keelpijn:


Drink wat gember thee. Dit helpt tegen de keelpijn, verstopte neus en tegen koude rillingen.Moeders tip voor verkoudheid bij baby's en jonge kinderen:Veel middeltjes bij de apotheek mogen baby's en jonge kinderen niet hebben. Maar wat ze wel mogen gebruiken is LUUF (voor baby's). Dit is te gebruiken voor baby's vanaf 6 maanden en zorgt ervoor dat de luchtwegen openen en de holtes niet meer verstopt raken. In de meeste drogisterijen verkopen ze het ook van hun eigen merk voor minder geld.

2 opmerkingen:

 1. Volgens mij mogen er bij baby's trouwens geen uien worden gelegd...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Anoniem,

   Bij baby's mag je in de kamer wel uien leggen. Dit is niet schadelijk voor het pasgeboren kind. Je zou er echter wel voor kunnen kiezen om de ui iets verder weg te leggen, mocht je toch denken dat het schadelijk is. Maar vooralsnog is daar niks over te vinden. Bedankt voor de tip!

   Verwijderen